Frölunda tog ledningen med 2-0. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Men till slut kunde SAIK ändå vända och vinna. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Det började väldigt dåligt för Skellefteå.
Det började väldigt dåligt för Skellefteå. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Skellefteå vann trots att de låg under med 0-2 efter den första perioden.
Skellefteå vann trots att de låg under med 0-2 efter den första perioden. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

SAIK vann trots mardrömsöppningen

Skellefteå vände och vann hemma mot Frölunda.

SKELLEFTEÅ. Skellefteå åkte på en ordentlig mardrömsstart när toppkonkurrenten Frölunda kom på besök. Men när 0-2-underläget hade kvitterats kunde hemmalaget komma igång och till slut även vinna på Kraft Arena.

Fredrik Eriksson och Anton Axelsson såg till att FHC kunde lämna den första perioden med en 2-0-ledning. Gästerna kom dock av sig i mellanperioden och Oscar Möller och Niclas Burström fixade 2-2 med ett mål vardera.

Straffseger

Möller satte även 3-2 och var väldigt nära att bli den som gav Skellefteå trepoängaren. Men med blott 1,40 sekunder kvar att spela fick Per-Johan "Pebban" Axelsson hål på hemmamålvakten Joacim Eriksson och tog matchen till förlängning.

Fem mållösa minuter följde innan matchen till slut fick avgöras på straffar, där Erik Forssell avgjorde med straffläggningens enda mål.