Pierre Johnsson nätade - men det hjälpte inte. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
Magnus Hellberg hade fyra anledningar att deppa efter måndagens match. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
Färjestad ligger sexa efter bortasegern mot Frölunda. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
Rickard Wallin satte ett mål.
4 av 4
Rickard Wallin satte ett mål. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Färjestad tystade Scandinavium - klättrar i tabellen

Frölunda hade ingen chans mot Färjestad, som kammade hem segern i den tredje perioden.

GÖTEBORG. Hemmastarka Frölunda hade ett gyllene läge att knipa serieledningen från HV71. I stället blev det en tung 1-4-förlust när Färjestad kom på besök.

Göteborgarna hade bara förlorat två drabbningar på Scandinavium innan måndagens drabbning. En av förlusterna var mot FBK - som vann för tredje gången den här säsongen.

Det dröjde dock länge innan proppen skulle gå ur Färjestad, som tog ledningen först efter 15 minuters spel. En ledning som kvitterades genom Pierre Johnsson efter bara några i mellanperioden.

Färjestad klättrar

Det var först i den tredje perioden som ketchup-effekten kom för FBK. Rickard Wallin satte 2-1 efter drygt åtta minuter och Per Åslund avgjorde mötet med sina två mål i slutskedet av drabbningen. Två mål som innebär att Färjestad nu ligger på en sjätteplats.