Timrå ligger sist med sina 23 poäng.
1 av 3
Timrå ligger sist med sina 23 poäng. - Foto: Pontus Ferneman/BILDBYRÅN
Timrå måste vinna mer.
2 av 3
Timrå måste vinna mer. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
"Perra" Johnsson.
3 av 3
"Perra" Johnsson. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Tiden tickar iväg för Timrå - snart är hoppet ute

17 förluster på 24 matcher. Det är inte mycket som talar för att Timrå ska lyckas undvika spel i kvalserien.


Bottenstriden

9. Djurgården, 24 matcher, 35 poäng

10. Växjö, 24 matcher, 32 poäng

11. Modo, 24 matcher, 29 poäng

12. Timrå, 24 matcher, 23 poäng

LULEÅ. Det är inte mycket som har gått i Timrås väg den här säsongen och det är alldeles för sällan som krislaget lyckas knipa poäng. Senast vann de hemma mot Linköping efter att ha vänt 2-3 till 5-3 - men frågan är ändå om klockan redan har tickat iväg för jumbon.

– Vi jobbar stenhårt för att ta mer poäng, det finns ingen annan lösning, säger Timrå-tränaren Per-Erik "Perra" Johnsson till Nyheter24.

Förra säsongen var det Modo som hamnade sist i grundserien med sina 70 pinnar på 55 matcher, vilket åtminstone gav laget 1,27 poäng per match - Timrå har 0,96 i snitt. Ett resultat som i dagsläget är alldeles för dåligt för att hänga kvar i elitserien.

– Det är ju därför vi ligger där vi ligger. Men det som talar för att vi inte ska ligga sist när grundserien tar slut, är att vi har blivit bättre och bättre. Jag tycker att vi har fått en hyfsat bra start efter uppehållet, säger Johnsson.

Nu återstår det att se om Timrå kan ta andra raka segern när Luleå ska gästas. Sändningen drar igång klockan 19.00 och sänds på Canal Plus Extra 1.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!