Färjestad vann igen.
Färjestad vann igen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Axelsson nätade mot gamla laget - föll ändå

Modo började starkt och tog ledningen - men då vaknade Färjestad till liv.

ÖRNSKÖLDSVIK. Det var längesedan det krisade för Färjestad. På lördag knep de regerande mästarna säsongens tionde seger när Modo gästades.

Och det blev en rejäl målkavalkad på Fjällräven Center. Men det var Modos Dick Axelsson som spräckte nollan mot sitt gamla lag på power play efter 7.53. Men glädjen skulle bli kortvarig och bara dryga minuten senare kvitterade Joakim Hilding, innan succévärvningen Hannes Hyvönen nätade igen.

Thomas Pöck kvitterade i mellanperioden - men i den tredje perioden lossnade det rejält för gästerna. Anton Grundel, Marcus Paulsson och Rickard Wallin såg till att FBK drog iväg ordentligt och att det var alldeles för sent när Nicklas Danielsson reducerade till 5-3 med drygt fem minuter kvar att spela.