Daniel Grillfors och hans HV71 är i ständig dragkamp med Brynäs om serieledningen.
1 av 2
Daniel Grillfors och hans HV71 är i ständig dragkamp med Brynäs om serieledningen. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX
Laget kommer senast från en stabil 3-0-vinst mot Linköping.
2 av 2
Laget kommer senast från en stabil 3-0-vinst mot Linköping. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX

Serieledare eller inte: "Alla vill alltid slå HV71"

HV-backen Daniel Grillfors tror inte att tabellplaceringen har någon större betydelse om man spelar i HV71.


Färjestad - en munsbit för HV71?

Jönköpings-laget verkar trivas mot just Färjestad. Här är de fem senaste mötena lagen emellan.

Färjestad-HV71 1-5

HV71-Färjestad 6-2

Färjestad-HV71 5-2

HV71-Färjestad 5-2

Färjestad-HV71 1-4

JÖNKÖPING. HV71 har under de senaste omgångarna lekt katt och råtta med Brynäs. Likt en jojo har de blåklädda pendlat mellan första- och andraplatsen. Men att ligga etta, tvåa, sjua eller tia spelar ingen roll om man spelar i HV71 - motståndarna är alltid sugna på att sätta käppar i hjulet för en.

– Det kan ju vara lite psykologiskt det där, att alla vill slå en serieledare. Men för oss är det likadant hela tiden, alla vill alltid slå HV71, säger Daniel Grillfors till Nyheter24.

Uppgörelsen med Brynäs lägger HV-backen inget större fokus på. Det återstår trots allt 27 omgångar innan grundserien är slut.

– Det är klart att det är bra att ligga där uppe för det kan svänga snabbt, det vet vi. Men att leda serien nu är inte så viktigt, jag bryr mig mer om hur det ser ut efter 55 omgångar.

"Vi måste se upp - deras form är på topp"

Och för att ligga i toppen i början av juni när grundserien tar slut, ska man till att börja med sno åt sig tre pinnar från mötet med Färjestad. Men det kommer inte att bli lätt, konstaterar Grillfors.

– Alltså, Färjestad har kommit igång riktigt bra nu och de verkar ha ett jäkla "go" i laget. Vi måste se upp, för deras form är på topp.

Och det är inte er?

– Den är väl okej. Nu vann vi ju senast mot Linköping vilket var väldigt skönt eftersom vi inte hade tagit en trepoängare på länge. Vi har haft svårt att vinna på full tid så den segern var extremt skön, säger HV-backen.

Mot Färjestad får HV71 klara sig utan sin fjärde bäste poänggörare, Jesper Fasth, som inte kan spela. Den unge talangen har brutit foten och blir borta från spel i tre månader.

– "Fasthen" har bidragit med jävligt mycket energi och skridskoåkning, sen gör han ju en massa poäng. Det är synd för honom och för hela laget att han är skadad. Vi har ju spelare som kan kliva in och göra bra ifrån sig men det är svårt att ersätta en kille som Jesper Fasth, säger Grillfors.

Statistiken talar för en HV-vinst

Med eller utan Fasth - HV71 verkar ha ett monstergrepp om just Färjestad. På de senaste fem mötena har man vunnit fyra och den totala målskillnaden är förkrossande 22-11 till HV:s fördel.

– Men det känns inte som att vi har något mentalt övertag på dem även om vi vunnit stort ett par gånger. Allt handlar om dagsvara, det är vad som kommer att avgöra.

Hur går det då?

– Tja, jag drar till med 4-2 till oss. Vi vill vinna en till match på full tid, säger Daniel Grillfors.

Matchen börjar klockan 19.00 och visas i Canal Plus Sport 1.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!