Brynäs har 53 poäng.
Brynäs har 53 poäng. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Målexplosionen bäddade för Brynäs

Brynäs upp i delad serieledning efter segern mot Frölunda.

GÄVLE. Fyra mål på första perioden och tre i den andra. Det blev en rejält målfest på Läkerol Arena när Brynäs tog emot toppkonkurrenten Frölunda - och till slut även vann.

Sebastian Lauritzen öppnade målskyttet efter 10.50. Men blott 47 sekunder senare hade Anton Axelsson kvitterat för gästerna, som därmot släppte in igen efter bara 26 sekunder. Tre kvicksnabba mål som till slut skulle bana vägen för hemmalagets viktiga trepoängare.

Fredrik Pettersson satte dock 2-2 precis innan första pausvilan, men Mads Madsen och Jonathan Granström såg till att FHC kunde gå upp till en 4-2-ledning med ett mål vardera i mellanperioden. En ledning som dock skulle reduceras genom Fredrik Eriksson.

Delad serieledning

Men fler mål blev det inte efter det. Brynäs höll undan och kammade hem trepoängaren, vilket betyder att laget nu har lika många pinnar som ettan HV71.