AIK tog en viktig seger hemma mot Luleå.
AIK tog en viktig seger hemma mot Luleå. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

AIK höll undan på Hovet

Luleå blev ingen enkel motståndare för AIK. Men till slut kunde stockholmarna ändå kamma hem segern.

STOCKHOLM. Luleå fick nästan en hel period på sig att kvittera till 3-3 borta mot AIK. Men trots det lyckades inte gästerna få hål på stockholmarna en tredje gång och tappade till slut tre poäng i toppstriden.

Fem mål fick publiken på Hovet se. Kent McDonell satte drabbningens första balja så sent som efter 18.27 i den första perioden, innan Chris Abbott kvitterade efter drygt fem minuter i den andra. Christian Sandberg gav dock tillbaka ledningen till AIK strax därpå och Daniel Bång drygade ut till 3-1.

– Bra passning av Bång på 2–1-målet. Det var skönt att smälla dit den. Det är framför allt viktigt för laget att det lossnar för oss, men sedan är det skönt för en själv att göra mål och hjälpa laget att vinna matcher, säger Sandberg till Canal plus.

Då satte Simon Hjalmarsson 2-3 tidigt i den sista perioden. Men närmare än så kom gästerna aldrig.