Stockholm

Ove Molin redo för sitt tolfte slutspel

Brynäs veteran har förklarat för ungtupparna i laget vad som gäller mot Färjestad.


Läs mer

I kväll möter unga Brynäs rutinerade Färjestad. På förhand en tuff uppgift för gävlelaget.

– Jag tror att Färjestad bara ser oss som en språngbräda vidare till semifinalen, säger Brynäs 37-årige veteran Ove Molin.

Han har elva slutspel i bagaget, vilket gör honom unik i det unga och oerfarna Brynäslaget. En av lagets unga spelare som har blommat ut i år är som av en händelse Molins bänkgranne Emil Sandin, 21.

– Med alla unga killar i laget blir det lite av juniorstämning emellanåt. Vi lite äldre som varit med förr har haft några sittningar med de yngre killarna i laget och berättat lite om vad det innebär att spela slutspel, säger Ove Molin till Gefle Dagblad.

Molin har varit i Brynäs sedan 1992, med undantag för en säsong i Helsingfors IFK 1996/97. När han pratar lyssnar klubbens ungtuppar.

– Vi har delat med oss av erfarenheter som vi har samlat på oss. Det kan vara allt från att förklara att domarna kanske har en annan nivå i sin bedömning till att media drar i en på ett annat sätt och man får förfrågningar från olika håll, säger Molin till Gefle Dagblad.

Men även Färjestad har en superveteran: Jörgen Jönsson, som gör sitt sista slutspel. Han är nöjd med att få möta Brynäs.

– Ja, av Brynäs och Timrå så tycker jag väl att Brynäs är det laget som passar oss lite bättre. De har bra spelare, de också, men det är lite mer att man vet vad man får, säger Jönsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Brynäs IF - Färjestads BK visas 19.00 på Kanal 9.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.