Skellefteå krossade HV71 med 5-1. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Anders Söderberg och Christian Söderström var stekheta när SAIK mosade toppkonkurrenten. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Skellefteå krossade HV71 på Kraft Arena - vann med 5-1.

Timrå-Djurgården 3-7

Luleå-Färjestad 5-3

Skellefteå AIK-HV71 5-1

Växjö-Luleå 1-2 STRAFFAR

SKELLEFTEÅ. Vid seger hade HV71 närmat sig serieledningen. I stället blev det en rejäl 1-5-utskåpning när laget gästade serieettan Skellefteå, som hade lekstuga med bortalaget.

Det började uselt direkt för HV71, som fick se Anders Söderberg spräcka nollan redan efter dryga minuten innan Christian Söderström och Hannu Pikkarainen drygade ut till 3-0 med ett mål vardera.

Förnedringen fortsatte

Nej, någon drömöppning blev det knappast för HV71 - och det skulle dessutom bli värre. Söderström satte sitt andra mål för kvällen när han halvvägs in i den andra perioden satte 4-0, en ledning som reducerades när Daniel Grillfors satte 1-4 i början av den sista perioden.

Niclas Burström satte dock spiken i kistan med mindre än fem minuter kvar att spela och såg till att Skellefteå behöll serieledningen.