Richard Gynge släckte gästernas hopp. - Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN
AIK viftade bort Frölunda. - Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN

Robert Rosén visade vägen när han både öppnade och avslutade målskyttet hemma mot Frölunda.

Timrå-Djurgården 3-7

Luleå-Färjestad 5-3

Skellefteå AIK-HV71 5-1

Växjö-Luleå 1-2 STRAFFAR

STOCKHOLM. 1-2-underläge borta mot AIK efter två perioder. Men till slut krossades ändå Frölunda, som är farligt nära bottenstriden, av stockholmarna.

Det var jämnt i 40 minuter - sedan tog hemmalaget över helt och hållet mot gästerna från Göteborg. Robert Rosén öppnade målskyttet fem minuter in i den andra efter att första perioden slutat mållös.

Oscar Ahlström drygade ut i slutskedet av perioden, men bortalagets Joel Lundqvist reducerade dryga minuten senare och såg till att matchen levde i allra högsta grad.

Katastrofperiod

Men då kollapsade FHC. Patric Blomdahl drygade ut nästan omgående i den tredje perioden, innan Kent McDonell satte 4-1. Henrik Tömmernes reducerade till 4-2 och gav Frölunda lite hopp.

Ett hopp som snabbt släcktes när Richard Gynge satte AIK:s femte mål för kvällen och Rosén sedan avgjorde med sitt andra.