Oscar Sundh fastställde slutresultatet med ett riktigt snyggt mål.
Oscar Sundh fastställde slutresultatet med ett riktigt snyggt mål. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Fortsatt fritt fall för Frölunda – torskade igen

Oscar Sundh satte spiken i kistan när HV71 krossade Frölunda med 4-0.

JÖNKÖPING. Det var inte för längesedan Frölunda ledde serien. Men nu är det bittrare tongångar hos göteborgarna, som har halkat efter rejält i tabellen. På fredagskvällen åkte de på ytterligare en tung förlust när laget gästade HV71 - och ligger därmed på en sjätteplats.

Hemmalaget tog kommandot direkt och Morten Ask inledde målskyttet redan efter tre minuters spel, innan Jukka Voutilainen drygade ut tidigt i den andra perioden. Men det var just i mellanperioden som gästerna började sticka fram med farliga målchanser – målchanser som dock inte förvaltades på bästa möjliga sätt.

I stället kunde Jesse Joensuu sätta 3-0 precis vid slutskedet av perioden. Men matchens snyggaste mål stod ändå Oscar Sundh för. Den 25-årige forwarden tog emot en fräck passning av Mikko Luoma, som hittade fram till målskytten med hjälp av sargen, och avgjorde med drabbnings sista mål. Ett mål som innebär att HV71 bröt den tre matcher långa förlustsviten och avslutade året med en skön seger.