De regerande mästarna närmar sig toppen.
1 av 2
De regerande mästarna närmar sig toppen. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Kan HV71 rubba Färjestad?
2 av 2
Kan HV71 rubba Färjestad? - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Mästarnas toppform: En gåta för alla

Färjestad har gått som på räls. Nu ställs de mot HV71.


Dagens elitserie-matcher

Växjö-Djurgården, sänds på Canal Plus Extra 3.

Luleå-Skellefteå AIK, sänds på Canal Plus.

Modo-Timrå, Canal Plus Sport 1.

Färjestad-HV71, sänds på Canal Plus Extra 4 och Canal Plus Hockey.

Linköping-AIK, sänds på Canal Plus Extra 1.

Samtliga matcher drar igång klockan 19.00.

KARLSTAD. Det är inte mycket som talar för en HV71-seger när laget drabbar samman med formstarka Färjestad under torsdagskvällen. En förlust på de sex senaste matcherna - och inte ens FBK vet vad som krävs för att bli stoppade.

– Det är svårt att säga. Det är ungefär som i början av säsongen då vi hade det lite tyngre. Nu har vi helt plötsligt bättre flyt i laget och då gäller det bara att fortsätta. Alla i laget vet vad de måste göra, säger forwarden Patrik Lundh till Nyheter24.

"Lite tyngre" är en kraftig underdrift. De regerande mästarna hade en horribel säsongsinledning och det är ett mirakel att laget närmar sig toppen och att de inte står och stampar i botten med Timrå.

– Jag tycker inte att skillnaden på vårt spel är så stor egentligen. Nu går saker och ting lite mer på automatik kanske och i stället för att tänka i en sekund så agerar man direkt, säger den 23-årige Lundh.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?

– Det är alltid tufft att möta dem, de är ett jättebra lag. Men man får inte glömma att vi också är bra och att vi dessutom är i en positiv trend. Det lär komma rätt så många till arenan och det kommer att bli en kul match, säger han och fortsätter:

– Det kommer nog att bli en bra match med hög fart. Det brukar inte vara tillknäppt mot dem och rikt med målchanser. För oss gäller det framför allt att stoppa dem tidigt. De har bra fart, speciellt när de får pucken tidigt. Vi måste ligga högt upp på isen och ta dem redan där.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!