Skellefteå kom tillbaka och kvitterade. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Men till slut kunde ändå Djurgården avgöra - med en man mer. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Ibland hjälper det inte att spela med en man mer. Det fick Skellefteå lära sig ännu en gång i dag.

Linköping-Växjö 1-2

Timrå-HV71 1-5

Djurgården-Skellefteå 3-2

Modo-Luleå 3-1

STOCKHOLM. Ena sekunden var Skellefteå nära att vända borta mot Djurgården. Då slog hemmalaget till - och avgjorde den tuffa drabbningen med en sylvass kontring.

Dif var på väg att tappa tre viktiga poäng på Hovet. Laget hade gått upp till en 2-0-ledning efter att Patrick Cehlin och Marcus Nilson nätat i den första och den andra perioden. Men serieledaren vägrade att ge sig och krigade sig tillbaka in i matchen.

Rasmus Edström reducerade med bara minuterna kvar av mellanperioden och Anders Söderberg kvitterade efter mindre än en minut i den tredje. Samme Söderberg var dessutom nära att ge SAIK ledningen i powerplay när han kom helt fri med hemmamålvakten Gustaf Wesslau. Burväktaren räddade dock pucken och satte igång en kvick kontring som Kristofer Ottosson förvaltade på bästa möjliga sätt; genom att spika in 3-2 och säkra tre blytunga pinnar.