Linköping-Växjö 1-2

Timrå-HV71 1-5

Djurgården-Skellefteå 3-2

Modo-Luleå 3-1

GÄVLE. Det var redan nattsvart för Färjestad borta mot Gävle. Då åkte kanadensaren Stefan Meyer och poängkungen Mikael Johansson ut i resten av matchen.

Man kan knappast påstå att det var de regerande mästarnas kväll på Läkerol Arena. Hemmalagets Mattias Ekholm öppnade målskyttet efter 6.47 innan gästernas Johan Larsson kvitterade minuterna därpå.

Men då tog Färjestads fest slut. Sebastian Wännström gav tillbaka ledningen till Brynäs tidigt i den andra perioden och knappt tio minuter senare slog Jonas Nordquist till, innan Daniel Widing satte 4-1 dryga halvminuten in i den tredje perioden.

Två utvisningar

Ett chockat Färjestad hade ingenting att komma med och skapade nästan ingenting över huvud taget. I stället åkte alltså Stefan Meyer ut i resten av matchen för att ha crosscheckat och sedan hånat Joachim Rohdin. Johansson var inte särskilt glad han heller och även han åkte ut i tio minuter.

Fler mål blev det dock inte och Brynäs har därmed bara en poäng upp till serieledaren Skellefteå, som föll med 2-3 borta mot Djurgården.