Harald Lückners debut med LHC blev ingen lyckad sådan. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Trots tränarbytet - LHC:s kräftgång fortsätter

Skott på mål: 33-23

Räddningsprocent: 100-91

Utvisningsminuter: 8-31

Tekningar: 33-32

STOCKHOLM. Det hade spekulerats länge kring Hans Särkijärvis framtid i LHC. Efter 1-2-förlusten hemma mot Växjö tog tålamodet slut och 57-åringen sparkades från klubben. In kom en annan 57-åring, nämligen den före detta Mora-tränaren Harald Lückner. Men trots tränarbytet fortsätter kräftgången för Linköping, som efter en ny, blytung förlust befäster sin position i botten.

Trevande inledning

Det märktes tydligt att det var en match mellan två lag i utsatt position. De båda bottenlagen kände på varandra inledningsvis och bjöd inte på något vidare vackert spel. Den första perioden slutade mycket riktigt 0-0.

– Vi gör ingen dålig period men vi kan bättre, sa AIK:s Christian Sanberg inför mellanperioden.

Exploderade

Och det hade han helt rätt i. Den andra perioden blev en fest för AIK, men en mardöm för krisande Linköping. Efter 11 minuter hade "Gnaget" gått upp till en 3-0-ledning efter mål av Jonas Liwing, Richard Gynge och Daniel Bång.

Det räckte gott och väl för AIK, som bara fokuserade på att freda sitt mål i den sista akten.

– Vi förlorar matchen under tre minuter i den andra perioden. Det var alldeles för enkla mål för AIK och det håller inte på den här nivån, säger en besviken Harald Lückner efter att ha förlorat sin första match med LHC.