HV71 knep dock en pinne. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Efter tre raka förluster mot HV71 - nu fick AIK sin revansch.

Färjestad-Modo 1-2

Luleå-Brynäs 1-3

Växjö-Timrå 2-1

JÖNKÖPING. AIK var nära - men orkade inte riktigt hela vägen för att knipa en trepoängare borta mot HV71.

Gästerna tog initiativet först och inledde målskyttet så sent som i den andra perioden då Stefan Johansson gjorde 1-0 till det poängtörstande 08-laget. Rastislav Pavlikovsky drygade sedan ut ledningen i samma period.

Men efter det vaknade hemmalaget till liv. Johan Lindström reducerade strax efter 0-2-målet och kvitterade dessutom i slutet av matchen med sitt andra mål för kvällen.

Sent avgörande

Mötet gick till förlängning och där - med blott sex sekunder kvar - avgjorde AIK:s Josh McNevin med ett omdiskuterat mål som domarna var tvugna att videogranska innan det godkändes.

AIK ligger dock kvar på sin åttondeplats, men kan ändå glädjas åt att de slog HV71 för första gången efter tre raka förluster.