Skellefteå mosade Timrå.
Skellefteå mosade Timrå. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN

SAIK ny serieledare efter galen målexplosion

Timrås stora kris vägrar ta slut och laget fortsätter att förlora.

TIMRÅ. Skellefteå är nya serieledare efter att ha kört över krislaget Timrå med 6-2.

Jumbon hade aldrig någon chans när topplaget kom på besök och inte ens minut hade passerat när Bud Holloway satte 1-0 till gästerna. Kanadensaren drygade dessutom ut ledningen i samma period.

Förnedringen fortsatte även i den andra. Pierre-Edouard Bellemare satte 3-0 innan hemmalagets Max Friberg reducerade. Tröstmålet hjälpte dock föga och Anders Söderberg gjorde SAIK:s fjärde mål. Jonathan Hedström reducerade förvisso till 2-4 med fem minuter kvar av mellanperioden, men Joakim Lindström  och Fredrik Lindgren satte spiken i kistan med ett mål vardera.

Långt efter

Förlusten innebär att Timrå fortsätter att rasa ut ur elitserien. Laget har nu 16 poäng att hämta in på blott 15 matcher.