Modo klättrade i tabellen. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Modo körde över gnaget.
Modo körde över gnaget. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Modo chockade AIK på Hovet

Modo hade inga problem med att sänka AIK.

STOCKHOLM. Modo har haft stora problem den här säsongen och har länge tillhört bottenskiktet. Men borta mot AIK hade de inga problem att plocka tre poäng när de vann med 6-3.

Det blev ett rejält målkalas på Hovet när lagen drabbade samman. Gästernas Nicklas Danielsson inledde målskyttet redan efter 26 sekunders spel, innan Christian Sandberg kvitterade efter blott tre minuter. Per-Åge Skröder gav tillbaka ledningen till Modo, som dessutom drygade ut genom Dick Axelsson precis innan periodens slut.

Klättrar i tabellen

AIK:s målkung Richard Gynge reducerade i mellanperioden och höll hoppet om att kunna plocka åtminstone en poäng vid liv. Men Danielsson hade andra planer och satte sitt andra mål strax därpå, innan Rob Schremp och Thomas Pöck avgjorde med ett mål vardera. Kent McDonell snyggade till siffrorna lite när han satte AIK:s tredje reduceringsmål.

Modo klättrade därmed i tabellen och ligger nu på en sjundeplats med sina 55 poäng, medan AIK ligger nia.