Niklar Czarnecki fick inte ens sitta ett år vid rodret för Färjestad.
Niklar Czarnecki fick inte ens sitta ett år vid rodret för Färjestad. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Czarnecki tvingas bort från FBK: "Chockerande"

Leif Carlsson tar vid där Niklas Czarnecki misslyckades.


KARLSTAD. Han kom, han såg, och vandrade iväg med svansen mellan benen. Niklar Czarnecki fick sannerligen ingen lyckad sejour i Färjestad, och nu har den definitivt kommit till sin ände.

Färjestads BK publicerade nyheten på sin hemsida under onsdagseftermiddagen. Och klubben väljer att inte dölja hur länge de funderat över saken.

– Det här är ett beslut som vuxit fram under en längre tid, och vi känner att när vi nu går in i ett avgörande skede av serien måste vi ge laget optimala förutsättningar att nå de högt uppsatta målen, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Niklar Czarnecki axlade manteln som tränare för fjolårsmästarna till säsongsinledningen. Hårt kritiserad redan innan matcherna började spelas, stod det tidigt klart att det skulle bli tufft i FBK:s hårt pressade klimat.

När resultaten sedan uteblev, blev så även de kritiska rösterna allt starkare. Men huvudpersonen själv är ändå förvånad över beslutet.

– Det är naturligtvis väldigt tungt och chockerande på alla sätt och vis. Det är resultaten och att vi har förlorat för mycket, säger Czarnecki till Expressen.

Ny tränare i FBK blir den tidigare assisterande tränaren Leif Carlsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!