Det poängtörstande LHC vann.

Linköping vände och vann krismötet

De regerande mästarna var på väg mot en välbehövlig trepoängare hemma mot Linköping - men föll trots en 2-0-ledning.

KARLSTAD. Färjestad hade precis spelat bort chansen att dryga ut till 3-0 i spel fem mot tre. Då fick krislaget Linköping chansen att reducera i samma numerära överläge - och förvaltade läget genom Magnus Johansson efter blott 17 sekunder.

Då, i slutskedet av den andra perioden, vaknade gästerna till liv. Jan Hlavac kvitterade till 2-2 nästan halvvägs in i den sista perioden och tog drabbningen till övertid, där LHC:s Carl Söderberg blev stor matchhjälte med sitt 3-2-mål.