Saik-målvakten Joacim Eriksson var briljant när Färjestad besegrades.
Saik-målvakten Joacim Eriksson var briljant när Färjestad besegrades. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Skellefteås drömstart säkrade segern

Oscar Möller gav hemmalaget ledningen redan efter 58 sekunders spel och Joakim Lindström drygade ut minuterna senare. Två mål som räckte långt mot Färjestad.

Kvällens elitserie-matcher

AIK-Växjö 3-2 STRAFFAR

Modo-Djurgården 1-0

Timrå-Frölunda 0-4

Luleå-HV71 1-0 STRAFFAR

Skellefteå AIK-Färjestad 2-0

SKELLEFTEÅ. Sex raka förlustmatcher mot Färjestad fick vara nog. Med två mål i första perioden kunde Skellefteå äntligen säkra första segern mot de regerande mästarna - och därmed ta tillbaka serieledningen.

Det började minst sagt bra för Saik. Oscar Möller tog lednignen redan efter knappa minuten och blott åtta minuter in i perioden drygade Joakim Lindström ut ledningen till 2-0.

En match mindre

Ett mål som dessutom blev matchens sista och att Skellefteå nu har en pinne mer än tvåan Luleå, som å andra sidan har spelat en match mer.