Skellefteå vann igen. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Daniel Bång och hans AIK tappade tre viktiga poäng.
Daniel Bång och hans AIK tappade tre viktiga poäng. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Skellefteå höll undan mot AIK - förlängde segersviten

Robert Rosén satte press på topplaget med sitt reduceringsmål i den tredje perioden. Men Skellefteå höll undan och vann till slut med 2-1.

Kvällens elitserie-matcher

Brynäs-Timrå 4-1

Färjestad-Frölunda 2-2

Skellefteå-AIK 2-1

Djurgården-HV71 1-4

Luleå-Växjö 1-0

SKELLEFTEÅ. Åttonde raka hemmasegern och fortsatt serieledning. Det går minst sagt som på räls för Skellefteå, som knep en ny trepoängare när AIK kom på besök.

Det började bäst för hemmalaget. Oscar Lindberg och Melker Karlsson satte både 1-0 och 2-0 i slutet av den första perioden. Två mål som skulle komma att bli helt avgörande.

Robert Rosén reducerade tio minuter in i den tredje och satte press på hemmalaget. Men närmare än så kom aldrig 08-gänget, som ligger åtta med sina 63 pinnar.