Tommy Andersson ser så där lagom nöjd ut efter 6-0-förlusten mot Frölunda.
Tommy Andersson ser så där lagom nöjd ut efter 6-0-förlusten mot Frölunda. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Timrå var helt chanslöst och förlorade matchen fullt rättvist.
Timrå var helt chanslöst och förlorade matchen fullt rättvist. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Snacka om ridå, Timrå!

Timrås målskillnad på de senaste tre matcherna är nu 1-14, det efter en ny storförlust mot Frölunda.

Modo-AIK 1-5

GÖTEBORG. Efter tre raka förluster hade Timrå 18 poäng upp till säker mark och säkerligen har merparten av supportrarna redan gett upp hoppet om säkrat kontrakt. Laget spelar dock för sin heder, men inte heller det gör Timrå särskilt bra. Mot Frölunda svarade man för en ny, urusel insats - och förlorade med hela 6-0.

Började bra - sedan rann det iväg

Jumbon stod emot bra till en början i Scandinavium. Efter den första perioden hade Frölunda bara en skör 1-0-ledning att gå på efter mål av Fredrik Pettersson.

– Vi måste vara tajtare framför eget mål, sa bortalagets Martin Röymark inför mellanakten.

Men ingen kan beskylla Timrå för att vara just tajta framför eget mål: den andra perioden slutade i rena rama slakten och frölunda drog ifrån till 5-0. Fredrik Pettersson gjorde sitt andra efter 54 sekunder. Även Jari Tolsa blev tvåmålsskytt och Henrik Tömmernes fick näta han också.

Får sikta in sig på kvalserien

Någon magisk upphämtning var aldrig ens nära. Istället kunde Joel Lundqvist fastställa slutresultatet till 6-0, tidigt in i den tredje perioden. Nu får Tommy Andersson och hans manskap sikta in sig på kvalserien då laget fortfarande har 18 poäng upp till säker mark när tio omgångar återstår.

Jagr, 52, historisk och målskytt

Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.