AIK var ruggigt effektivt borta mot Modo. Tog ett jättekliv mot slutspel.
AIK var ruggigt effektivt borta mot Modo. Tog ett jättekliv mot slutspel. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Viktor Fasth storspelade mot ett Modo som skapade många bra chanser.
Viktor Fasth storspelade mot ett Modo som skapade många bra chanser. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

AIK stormar mot slutspel - krossade Modo på bortais

Stockholmarna vann den ack så viktiga matchen mot Modo i kampen om slutspelsplatserna.

Modo-AIK 1-5

ÖRNSKÖLDSVIK. Det är en stenhård kamp om slutspelsplatserna när grundserien nu börjar närma sig sitt slut. Djurgården, Växjö, AIK och Modo är med och slåss i streckstriden. De två förstannämnda vann båda sina matcher under lördagen och nu var det upp till Modo eller AIK att svara när lagen drabbade samman i Fjällräven Center.

Gnaget tog tag i taktpinnen

Och Stockholmarna fick en ganska enkel resa till tre poäng. Tidigt in i den första perioden öppnade Oscar Steen målskyttet för Gnaget, sedan kunde Dick Tärnström öka på till 0-2 innan periodpausen.

AIK fortsatte att mala på och 2,24 in i mittenperioden hittade man rätt igen. Denna gång var det Oscar Ahlström som överlistade Mikael Tellqvist i Modo-målet.

Ser ut att klara slutspel

Men det var hemmalaget som ägde pucken för det mesta och de vann också skottstatistiken med hela 41-21, men Viktor Fasth briljerade i AIK:s kasse. Och när utdelningen uteblev för Modo kunde Oscar Steen punktera matchen med sitt 0-4-mål i slutet av den andra perioden.

Modo reducerade sedan genom Janos Hari, men AIK fick det sista ordet när Robert Rosén fastställde slutresultatet till 1-5 med två minuter kvar av matchen. En blytung seger för AIK som därmed passerar Modo i tabellen. Nu har 08:orna tre poäng ner till Växjö som ligger precis under slutspelsstrecket.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.