Joacim Eriksson och Skellefteå är ett av få lag som har en lugn resa till slutspelet.
1 av 4
Joacim Eriksson och Skellefteå är ett av få lag som har en lugn resa till slutspelet. - Foto: Scanpix
"Men det är nu man kan slippa på de sista detaljer, det finns det inte utrymme för i slutspelet", säger målvakten som har bäst statistik av alla spelare,
2 av 4
"Men det är nu man kan slippa på de sista detaljer, det finns det inte utrymme för i slutspelet", säger målvakten som har bäst statistik av alla spelare, - Foto: Scanpix
21-åringen om samarbetet med Hadelöv: "På ett sätt tar man efter varandra, vi pratar om småsaker och kommer fram till vad som är bäst"
3 av 4
21-åringen om samarbetet med Hadelöv: "På ett sätt tar man efter varandra, vi pratar om småsaker och kommer fram till vad som är bäst" - Foto: Scanpix
Om konkurresen med 36-åringen: "Man kan aldrig slappna av, gör han något bra, vill jag göra det lika bra".
4 av 4
Om konkurresen med 36-åringen: "Man kan aldrig slappna av, gör han något bra, vill jag göra det lika bra". - Foto: Scanpix

"Det här är den viktigaste delen av säsongen"

Med tio omgånger kvar ger Nyheter24 dig allt om den sensationellt jämna upplösningen.


10 omgångar kvar

Och Nyheter24 ger dig alla förutsättningarna inför ett stenhårt race. Här hittar du spelarna som måste lyfta sig och här hittar du redaktionens slutspelstips.

SKELLEFTEÅ. Elitserien går in i sitt absoluta slutskede men det är vitt skilda världar vi kan skåda i de olika klubbarna. I toppen njuter man av en stunds vila, en långt ifrån snårig raksträcka in mot slutspelet. Men trots det sköna läget ligger inte serietvåan på latsidan.

– Det är alltid kul med matcher och på ett sätt är de här matcherna viktigast på säsongen, säger Joacim Eriksson till Nyheter24.

Hur menar du då?

– Du kan inte inte gå in i slutspelet utan att detaljerna sitter. Nu är det de sista chanserna att få in och det måste vi göra för att vi ska ta guld.

Hur värjer man sig från latheten när serien går in i sitt slutskede?

– Man måste hela tiden prestera, det är många tävlingsmoment på träningarna och på så sätt kan man aldrig slappna av, säger Eriksson och fortsätter:

– Man får akta sig för att tänka för långt framåt. Nu tar vi de här tio matcherna först, sen så läser vi in oss riktigt rejält på motståndarna.

Slutspelet som drar igång på andra sidan månadsskiftet känns mer levande än på många år. Toppen av elitserien är kolossalt jämn, mittenträsket innehåller mängder med minor, medan det i botten råder ställningskrig om vem som ska få ansluta till säsongens viktigaste skede och de som ska få tampas med allsvenskans bästa lag om en fortsättning i en av världens bästa hockeyligor.

Men samtidigt haglar plattityderna i toppen. Eriksson, som av många anses vara ligans bäste målvakt, vill inget hellre än att vinna grundserien.

– Vi vill verkligen vinna serien och ta med oss känslan in i slutspelet, avslutar Eriksson.

Vem spelar slutspel i år?
I nämnda mitten- och bottenskiktet råder det andra tongångar. Svaret på vad som sker härnäst får inom de närmaste veckorna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!