Joacim Ericsson stod för en rejäl tabbe när Skellefteå föll. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Växjö krossade Skellefteå med 4-0 och plockade tre nya poäng.

Timrå-Modo 1-2 ÖVERTID

Brynäs-Luleå 3-2 ÖVERTID

Linköping-Färjestad 1-0

Växjö-Skellefteå AIK 4-1

VÄXJÖ. Han skulle bara plocka ned Gustav Hjalmarssons ofarliga lyftning, som ville att hans lagkamrater skulle få byta, med handsken. Men i stället slog Skellefteå-målvakten Joacim Ericsson ned pucken så att den hamnade precis inom räckhåll för Växjö-liraren, som tackade för bjudningen och spräckte nollan.

– Jag kom in tidigt på ett byte och jag skulle bara ha ned den så att de andra kunde byta. Det är tur man får sådana ibland, säger Hjalmarsson till Canal Plus.

Bekväm seger

SAIK repade sig aldrig efter burväktarens enorma tabbe. Bara minuterna senare drygade Tomi Kallio ut till 2-0 och i mellanperioden satte Dennis Rasmussen 3-0, innan Tomas Netik satte hemmalagets sista mål halvvägs in i den sista perioden.

Petter Granberg reducerade till 4-1 i slutskedet av matchen.