Fredrik Pettersson slog till två gånger om när Frölunda vann.
Fredrik Pettersson slog till två gånger om när Frölunda vann. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Svängigt värre när Frölunda sänkte SAIK

Frölunda knep tre poäng borta mot Skellefteå efter bland annat två mål av Fredrik Pettersson.

Växjö-Linköping 3-2 STRAFFAR

SKELLEFTEÅ. Det blev en rejäl målfest på Kraft Arena när Frölunda kom på besök från Göteborg. Men det blev ingen fest för hemmalaget som åkte på en tung 3-6-förlust.

Gästerna tog initiativet två gånger om i den första perioden och gick upp till ett 2-0-överläge tack vare Fredrik Sjöström och Fredrik Pettersson. Hemmalaget kom dock tillbaka i den den andra och både kvitterade och tog ledningen efter att Pierre-Edouard Bellemare, John Klingberg och Jimmie Ericsson nätat en gång vardera.

Men då slog bortalaget till igen. Henrik Tömmernes kvitterade bara minuterna efter SAIK:s ledningsmål och Pettersson drygade ut med sitt andra mål för kvällen, innan Mats Rosseli fastställde slutresultatet till 6-3 tidigt i den tredje perioden.