Viktor Fasth kan dra till NHL.
1 av 5
Viktor Fasth kan dra till NHL. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX
29-åringen har briljerat även den här säsongen.
2 av 5
29-åringen har briljerat även den här säsongen. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
3 av 5
- Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
5 av 5
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Viktor Fasth på väg bort från Gnaget - NHL lockar mer än någonsin

Viktor Fasth är nu närmare än någonsin en flytt till Nordamerika. "Hans sociala situation ser annorlunda ut mot i fjol.", konstaterar agenten.


STOCKHOLM. En kärlekshistoria kan gå mot sitt abrupta slut. Viktor Fasth, 29, uppges nu vara på väg att lämna Stockholm och AIK för spel på andra sidan Atlanten.

– Det var nära förra året och risken att Viktor försvinner till kommande säsong är ännu större, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till Aftonbladet.

I fjol slog Fasth igenom med dunder och brak. I AIK briljerade han och under världsmästerskapen i Slovakien blev han utsedd till turneringens målvakt - och VM:s mest värdefulle spelare.

Men trots framgångarna valde han att stå fast i AIK. Nu ser dock situationen något annorlunda ut.

– Det är klart att hans sociala situation ser lite annorlunda ut nu jämfört med i våras. Då skulle han bli pappa för första gången, säger agenten Pär Larsson till Aftonbladet.

Det står dock klart att det ännu inte finns någon klubb som uttalat ett direkt intresse. Däremot söker Larsson i samråd med Fasth efter ett så kallat envägskontrakt. Till skillnad från förra gången en flytt var i ropet - så kan Fasth överväga ett tvåvägskontrakt den här gången.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!