1 av 4
Det var dock hemmalaget som öppnade bäst och som tog ledningen genom Robin Figren. - Foto: JENS L´ESTRADE/SCANPIX
De spräckte nollan med bara 28 sekunder kvar av mellanperioden.
2 av 4
De spräckte nollan med bara 28 sekunder kvar av mellanperioden. - Foto: Jessica Gow/SCANPIX
Djurgården tryckte på ordentligt för att få till fler mål.
3 av 4
Djurgården tryckte på ordentligt för att få till fler mål. - Foto: JENS L´ESTRADE/SCANPIX
Djurgården knep två livsviktiga poäng och gick om Linköping.
4 av 4
Djurgården knep två livsviktiga poäng och gick om Linköping. - Foto: JENS L´ESTRADE/SCANPIX

Djurgården vann straffdramat - upp på säkrare mark

Gustaf Wesslau matchhjälte när Djurgården knep två pinnar mot Linköping.

Kvällens elitserie-matcher

Brynäs-AIK 2-4

Färjestad-Växjö 3-2

Skellefteå AIK-HV71 4-3

Djurgården-Linköping 2-1 STRAFFAR

Luleå-Timrå 7-2

STOCKHOLM. Djurgården tog ett enormt steg i rätt riktigt efter att ha besegrat bottenkonkurrenten Linköping. Men vinsten - som dessutom innebär att Djurgården nu ligger tia - satt väldigt hårt inne.

Trots massiv hemmastöd lyckades DIF inte spräcka nollan. I stället slog gästernas Robin Figren till med endast 28 sekunder kvar av mellanperioden. Ett mål som mycket väl hade kunnat innebära slutet för stockholmarna.

Men hemmalaget gav inte upp och halvvägs in i den sista perioden exploderade Hovet när Mathias Tjärnqvist styrde in Andreas Holmqvists stenhårda skott. Kvitteringen var ett faktum och nu kunde Djurgården koncentrera sig på att ta ledningen.

Wesslau hjälte igen

Trots det gick mötet till sudden death, där Djurgården dominerade stort. Hemmalaget skapade flera riktigt vassa målchanser och vid ett tillfälle träffade dessutom David Printz innerstolpen. Fem minuter senare stod det dock fortfarande 1-1.

Drabbningen fick avgöras på straffar. Och väl där kunde Gustaf Wesslau kliva fram än en gång och rädda Magnus Johanssons straff och därmed även bärga två livsviktiga poäng. Två pinnar som betyder att Djurgården just nu slipper kvalserien.