Djurgården är riktigt illa ute.
1 av 5
Djurgården är riktigt illa ute.
Jesper Dahlroth inledde målskyttet.
2 av 5
Jesper Dahlroth inledde målskyttet.
DIF-tränaren Tony Zabel kan knappast vara nöjd med matchen.
3 av 5
DIF-tränaren Tony Zabel kan knappast vara nöjd med matchen.
Pär Arlbrandt firar sitt 3-1-mål mot Skellefteå AIK.
4 av 5
Pär Arlbrandt firar sitt 3-1-mål mot Skellefteå AIK.
Linköping tog tre viktiga poäng mot SAIK.
5 av 5
Linköping tog tre viktiga poäng mot SAIK.

Chocken som skickade DIF mot kvalserien

Djurgården hade inte mycket att säga till om borta mot Timrå. Trots det fick stockholmarna ändå med sig en poäng från det tuffa mötet.


Kvällens elitserie-matcher

AIK-Luleå 0-1 ÖVERTID

HV71-Färjestad 6-3

Modo-Brynäs 1-2 STRAFFAR

Frölunda-Växjö 1-3

Linköping-Skellefteå AIK 3-2

Timrå-Djurgården 2-1 STRAFFAR

Bottenstriden

8. Modo Hockey, 76 poäng

9. Växjö Lakers HC, 74 poäng

10. Linköpings HC, 71 poäng

11. Djurgårdens IF, 70 päng

12. Timrå IK, 49 poäng

TIMRÅ. Djurgården var på väg mot en blytung förlust borta mot jumbon Timrå. Då tog gästerna ut målvakten Gustaf Weeslau och kvitterade med blott 32 sekunder kvar att spela. Men det räckte ändå inte för Djurgården som förlorade på straffar och nu är riktigt illa ute med två omgånger kvar att lira.

– Jag är besviken över hur vi genomför matchen. Men det var nära att vi inte fick med oss någon poäng, säger DIF-veteranen Kristofer Ottosson till Canal Plus.

Det var inte mycket som fungerade för DIF. Inför matchen hade hemmalaget Timrå släppt in 26 mål på fem matcher, men trots det lyckades gästerna knappt skapa någonting i anfallsväg och blev mer eller mindre utspelade av ett överraskande starkt TIK.

Till slut fick dessutom jumbon utdelning. Jesper Dahlroth slog till med ett riktigt hårt skott som den storspelande Gustaf Wesslau inte kunde rädda. Ett mål som länge såg ut att bli matchens sista.

Kvittering - med 32 sekunder kvar

Men med bara dryga minuten kvar kom chansningen som även skulle bli Djurgårdens räddning. Wesslau fick lämna isen och publikfavoriten Jimmie Ölvestad kunde pressa in kvitteringen bakom TIK-målvakten Joakim Lundström med endast 32 sekunder kvar till fulltid.

Men efter fem mållösa förlängningsminuter gick drabbningen till straffar, där Timrå till slut kunde avgöra och knipa extrapoängen.

– Till de två sista matcherna vill jag se, om man jämför med hur vi spelade i dag, ett enklare spel. Vi måste ta oss till zon enklare. Vi slarvar mer i dag och gör det inte enkelt, säger Ottosson till Canal Plus efter matchen.

Linköping klättrade

Desto bättre gick det dock för Linköping, som hemmaslog Skellefteå med 3-1 efter ett mål vardera av Carl Söderberg, Kalle Olsson och Pär Arlbrandt.

Trepoängen innebär att LHC klättrade över strecket och att de nu är en poäng före Djurgården.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!