9. Växjö Lakers HC, 74 poäng

10. Linköpings HC, 71 poäng

11. Djurgårdens IF, 70 päng

12. Timrå IK, 49 poäng

ÖRNSKÖLDSVIK. Det kommer att bli en stenhård kamp om den sista slutspelsplatsen i de två sista matcherna. Modo, som visserligen började bra hemma mot Brynäs, åkte på en svidande förlust på hemmais när Brynäs kom på besök och kan mycket väl bli omsprungna av Växjö.

Mattias Ritola inledde målskyttet åtta minuter in i den andra perioden. Men bara två minuter senare hittade gästernas Ryan Gunderson rätt och kvitterade till 1-1 i Fjällräven Center.

Det blev inga fler mål under ordinarie matchtid och mötet gick till slut till straffläggning. Där drog bortalaget det längsta strået och knep extrapoängen.

Växjö vände och vann

För Växjö gick det dock mycket bättre. Nykomlingen, som fortfarande ligger nia efter segern mot Frölunda, vände 0-1 till 3-1 i den sista perioden och tog därmed en livsviktig trepoängare.

Nu ligger de bara två pinnar efter slutspelsplatsen och nykomlingen lär göra allt för att försöka putta ned Modo.