Modo-Linköping 5-4 STRAFFAR

Frölunda-Färjestad 2-3

Luleå-Växjö 4-1

Timrå-Brynäs 4-5

JÖNKÖPING. Djurgården kommer att spela i kvalserien för första gången på 30 år. Det blev ingen seger i måstematchen mot HV71 - samtidigt som Linköping fick med sig en pinne mot Modo.

– Det känns förjäkligt, säger DIF-tränaren Tony Zabel till Canal Plus.

Bortalaget, som var tvunget att plocka minst lika många poäng som Linköping, hittade aldrig rätt i sitt spel och hade svårt att skapa riktigt farliga lägen. Och när de väl hotade HV71:s mål lyckades de inte förvalta målchanserna.

– Vi försöker och krigar men det räcker inte hela vägen, säger Zabel och fortsätter:

– Det blir inte riktigt farligt. Vi trycker på men vi får inte de där livsfarliga lägena.

I stället var det hemmalaget som tog ledningen genom Patrik Carlsson tidigt i den andra perioden och Kamil Piros drygade ut till 2-0 minuterna senare. Hoppet väcktes dock till liv igen efter bara några få sekunder. Veteranen Marcus Nilson reducerade nästan direkt efter Hv71:s mål - men trots det blev reduceringen matchens sista mål.

Gjorde mål - med foten

Samtidigt plockade alltså Linköping en poäng borta mot Modo. LHC var dock väldigt nära att gå mot en blytung förlust, men Pär Arlbrandt kvitterade med dryga minuten kvar - med foten.

Modo vann till slut på straffar. Men det spelade ändå ingen roll: Linköping klarade sig.

– Det var jättestarkt av killarna att tro på detta, säger LHC-tränaren Harald Lückner till Canal Plus direkt efter matchen.