Sebastian Enterfeldt gav Luleå ledningen med sitt 3-2-mål.
Sebastian Enterfeldt gav Luleå ledningen med sitt 3-2-mål. - Foto: Bror Persson/SCANPIX
Luleå vände och vann hemma mot AIK.
Luleå vände och vann hemma mot AIK. - Foto: Bror Persson/SCANPIX
Det började dock inte bra för hemmalaget, som låg under två gånger om.
Det började dock inte bra för hemmalaget, som låg under två gånger om. - Foto: Bror Persson/SCANPIX
AIK lyckades inte hålla undan och förlorade.
AIK lyckades inte hålla undan och förlorade. - Foto: Bror Persson/SCANPIX

Luleå vände och vann - trots kallduschen

Nio mål fick åskådarna på Coop Arena se när Luleå hemmaslog AIK med 6-3 i den första kvartsfinalsmatchen.

Dagens kvartsfinaler

Skellefteå AIK-Modo 3-2

Luleå-AIK 6-3

LULEÅ. Två gånger om chockades hemmapubliken på Coop Arena. Men två gånger om fick de se sitt Luleå kvittera mot AIK - och till slut även segra.

Det började inte bra för hemmalaget. Gästernas Oscar Ahlström inledde målskyttet sent i den första perioden och gav det formstarka Luleå en rejäl kalldusch.

Chris Abbott kvitterade förvisso tidigt i den andra. Men efter dryga halva mellanperioden tog AIK ledningen ännu en gång efter att Patric Blomdahl hittat rätt.

Vändningen

Hemmalagets Toni Koivisto kvitterade dock strax innan paus och i den sista perioden låg han även bakom Sebastian Enterfeldts förlösande 3-2-mål. Johan Harju gjorde sedan 4-2 på powerplay och i boxplay avgjorde Sebastian Mejer matchen med sitt 5-2-mål i öppen kasse.

Oscar Ahlstöm reducerade visserligen med två minuter kvar att lira. Men hemmalaget fick ändå sista ordet när Simon Hjalmarsson satte 6-3 med bara sekunderna kvar och såg till att Luleå kammade hem segern i den första kvartsfinalmatchen.