Bud Holloway prickskjuter in ledningsmålet.
Bud Holloway prickskjuter in ledningsmålet. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Anders Söderberg skadades under matchen.
Anders Söderberg skadades under matchen. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Men trots att Dick Axelsson satte två mål lyckades SAIK ändå segra.
Men trots att Dick Axelsson satte två mål lyckades SAIK ändå segra. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Skellefteå fick det svårt i slutet av matchen.
Skellefteå fick det svårt i slutet av matchen. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Pressat SAIK höll ut - sänkte Modo

Dick Axelsson satte två mål mot Skellefteå. Trots det lyckades Modo inte skaka Skellefteå tillräckligt mycket och förlorade med 2-3.

Dagens kvartsfinaler

Skellefteå AIK-Modo 3-2

Luleå-AIK 6-3

SKELLEFTEÅ. Det blev rätt nervöst när Dick Axelsson reducerade till 2-3 med drygt sex minuter kvar att spela. Men trots nerverna blev det ingen kvittering när Modo bortaföll mot Skellefteå AIK.

Det var i numerärt övertag som Bud Holloway inledde målskyttet. Dessförinnan hade Rob Schremp åkt ut i 2+2 för en rejäl fajt med John Klingberg, som också visades ut, och bara minuten senare hade dessutom Fredric Andersson åkt ut för holding.

Modo kom dock tillbaka. Axelsson satte sitt första mål för kvällen halvvägs in i den andra perioden och skickade gästerna rakt tillbaka in i matchen igen.

Två snabba

Men bara minuterna senare var det dags igen. Jimmie Ericsson satte 2-1 till SAIK och strax därpå drygade Pierre-Edouard Bellemare ut ledningen till 3-1 och såg till att - trots Axelssons sena reduceringsmål - Skellefteå vann den första matchen.