Brynäs vann den första kvartsfinalmatchen med 3-1.
1 av 5
Brynäs vann den första kvartsfinalmatchen med 3-1. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
2 av 5
Kan det räcka hela vägen fram till final? Det är för tidigt att spekulera i det, men Gävlelaget levererade hemma mot Frölunda i den första kvartsfinalmatchen. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Frölunda såg stundtals riktigt håglösa ut.
3 av 5
Frölunda såg stundtals riktigt håglösa ut. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
4 av 5
Nästa match spelas i Göteborg, då får elitseriens stora publiklag hoppas på ett snabbare och rappare spel från Frölundalirarna. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Frölunda måste trycka gasen i botten för att få ordning på skutan.
5 av 5
Frölunda måste trycka gasen i botten för att få ordning på skutan. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Brynäs formtopp fortsätter

Brynäs besegrade Frölunda med tre mål mot ett.

GÄVLE. Brynäs IF kopplade greppet i kvartsfinalserien mot Frölunda. 3-1 slutade söndagsmatchen, vilket även får ses som ett rättvist resultat.

Daniel Widing gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Bortalaget hade kontroll på matchen, men lyckades aldrig utnyttja sina chanser, vilket resulterade i ett ledningsmål från Widings klubba. Kort därefter kunde även Jonathan Granström utöka till 2-0 framspelad av Martin Johansson.

Men Frölunda la sig inte bara ned och dog. En minut efter Granströms mål reducerade Jari Tolsa för göteborgarna.

Men det räckte inte hela vägen hem. Calle Järnkrok kunde avgöra matchen i öppen kasse, och Brynäs kopplar därmed det klassiska greppet om kvartsfinalserien.