Rastislav Pavlikovslky drabbades av en otäck skada när han tacklades in i sargen av Chris Abbott.
Gnaget firar efter den tunga segern mot Luleå.
4 av 5
Vid skrivande stund är det fortfarande oklart hur pass allvarlig Rastislav Pavlikovslkys skada är.
5 av 5

Nu är det match - AIK vann på Hovet

Gnaget gick segrande ur den andra kvartsfinalen mot Luleå. 4-2 blev slutresultatet. Snacket efteråt handlade om Chris Abbots tackling på Rastislav Pavlikovsky som fick rullas av isen på bår.

STOCKHOLM. AIK kom till spel med en slöslipad kniv mot strupen. Laget låg under i kvartsfinalserien mot Luleå med 1-0 i matcher och ett fullsatt Hovet svalde en stor puck när bortalaget tog ledningen genom Toni Koivasto. Men ledningen innebar en spelförändring av radikala proportioner.

AIK tog över kommandot totalt. Med en frenetisk publik i ryggen började de toppade Gnagetfemmorna sakta men säkert komma allt närmare en kvittering - en kvittering som kom till tidigt i den andra perioden genom publikfavoriten Daniel Bång.

Pavlikovsky rullades av isen på bår

Sen blev det botten ur för elitserievinnarna.  AIK gjorde 2-1 genom Oscar Ahlström och sen även 3-1 genom Daniel Rudslätt. Men perioden kommer ändock att bli ihågkommen för den oerhört otäcka skadan som Chris Abbott orsakade på Rastislav Pavlikovsky som åkte in i sargen med huvudet före. Abbott fick matchstraff, Pavlikovslky fick lämna isen för vidare undersökning. Men det rådde delade meningar om tacklingen.

- Jag tycker inte ens det är en tvåa. Han har pucken jättelänge och måste vara förberedd på att få en tackling i det läget. I stället vänder han ryggen till. Det är inte schack vi håller på med, sa Luleås andretränare Luleås Thomas "Bulan" Berglund till AIK:s dito Gunnar Persson efter matchen.

"Vi hade inte pulver för att kunna komma tillbaka"

Därefter var Luleå, likt Modo i den andra kvartsfinalen, ett slaget lag. AIK kunde enkelt glida hem segern och slutresultatet skrevs till 4-2.

- Vi började matchen bra, men sedan fick de utdelning direkt i powerplay i andra perioden och sedan studsade det deras väg. Vi hade inte pulver för att kunna komma tillbaka i dag, konstaterade Berglund.