Brynäs öppnade bra men lyckades inte hålla ledningen.
Brynäs öppnade bra men lyckades inte hålla ledningen. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Frölunda tog en viktig seger. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Det var gott om närkamper och det var lite fult när lagen drabbade samman.
Det var gott om närkamper och det var lite fult när lagen drabbade samman. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Frölunda höll undan - vann: "Fantastiskt skönt"

Det var nervöst ända in i slutet och Brynäs gjorde allting för att få in ett sent kvitteringsmål. Men Frölunda kunde hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher.

GÖTEBORG. Ett pressat Brynäs tog över helt och hållet i den tredje perioden och tvingade hemmamålvakten Johan "Honken" Holmqvist till flera räddningar. Men Frölunda stod pall - och kvitterade till 1-1 i matcher.

– Det är fantastiskt skönt, säger matchvinnaren Mathis Olimb till Canal Plus.

- Det var en jämn match. Det kommer det nog att bli hela vägen.

Men precis som i den första matchen var det Brynäs som öppnade målskyttet. Trots att hemmalaget öppnade riktigt starkt och skapade flera riktigt vassa lägen var det ändå gästernas Jesper Ollas som sköt in 1-0 efter sex minuter.

Norsk segermålskytt

Hemmalaget vek sig dock inte och fortsatte att pressa på. Till slut, med bara fem minuter kvar till paus, fick de dessutom utdelning och kvitterade genom Fredrik Eriksson. Och sent i mellanperioden satte norrmannen Mathis Olimb matchens - trots att Brynäs tryckte på ordentligt för ett sent kvitteringsmål - sista mål och såg till att det nu står 1-1 i matcher.

– Laget gör ett bra jobb. Mitt mål var väl lite turligt och jag är mer på rätt ställe, säger Olimb och fortsätter:

– Jag tycker att vi är helt okej. Vi gör en bra match och vinner.