1 av 7
Per Ledin satte 3-2-målet för HV71.
2 av 7
3 av 7
Men de regerande mästarna lyckades inte vinna, trots att de ändå ledde med 2-0 efter den första perioden.
4 av 7
Färjestad kämpade och gjorde det bra på bortais.
5 av 7
Segern satt extremt hårt inne för HV71.
6 av 7
Jesse Joensu avgjorde efter drygt 17 minuter i sudden death.
7 av 7

HV71:s superviktiga seger - reducerat i kvartsfinalen

Matchen såg ut att kunna pågå för evigt. Men till slut kunde HV71:s Jesse Joensu avgöra hemma mot Färjestad.

HV71 4 - 3 Färjestad

Första perioden: 0-1 (2.55) Anton Grundel (Anders Bastiansen, Marcus Paulsson) EQ, 0-2 (16.56) Mattias Sjögren (Mikael Johansson, Sanny Lindström) EQ

Andra perioden: 1-2 (10.34) Johan Davidsson (David Petrasek) EQ, 2-2 (14.00) Jesse Joensuu (Noah Welch, Jesper Fasth) EQ

Tredje perioden: 3-2 (11.39) Per Ledin (Daniel Rahimi, Andreas Falk) EQ, 3-3 (17.12) Mattias Sjögren (Mikael Johansson) EQ

Ställning i matcher: HV71-Färjestad 1-2

JÖNKÖPING. HV71 var på väg mot tredje raka förlusten mot Färjestad. Men ett vilt kämpande hemmalag kunde till slut säkra första segern mot Färjestad i kvartsfinalserien.

– Vi var bättre i dag och det var rättvist, säger den store matchhjälten Jesse Joensu till Canal Plus direkt efter mötet.

Det blev en minst sagt händelserik match när HV71 tog emot de regerande mästarna. Bortalaget tog ledningen redan efter tre minuters spel efter att Anton Grudel hittat rätt och Mattias Sjögren drygade ut ledningen senare i samma period.

Men HV71, som har haft tungt mot de regerande mästarna, kom tillbaka och kvitterade i mellanperioden efter att lagkaptenen Johan Davidsson och Jesse Joensuu nätat en gång vardera.

Hjälten: "Vi förtjänade att vinna"

Per Ledin gav dessutom HV71 ledningen i den tredje. Målet blev dock inte matchens sista och i stället kunde Sjögren sätta sitt andra mål för kvällen och ta matchen till förlängning, där HV71:s Jesse Joensu - efter 17 minuter - till slut kunde avgöra.

– Vi hade en bra känsla och jag tycker att vi förtjänade att vinna. Vi var bättre och det var rättvist, säger han till Canal Plus och fortsätter:

– Vi var bättre i dag. Om man skjuter tillräckligt mycket och tillräckligt länge så måste några åka in.