HV71 vann den svängiga matchen.
1 av 5
HV71 vann den svängiga matchen. - Foto: SCANPIX
2 av 5
Färjestad satte två snabba mål i den tredje perioden och var på väg mot en seger. - Foto: SCANPIX
Men bortalaget kom tillbaka och gav svar på tal minst lika snabbt.
3 av 5
Men bortalaget kom tillbaka och gav svar på tal minst lika snabbt. - Foto: SCANPIX
Gästerna slog de regerande mästarna med 5-3.
4 av 5
Gästerna slog de regerande mästarna med 5-3. - Foto: SCANPIX
Nu är det kvitterat till 2-2 i matcher.
5 av 5
Nu är det kvitterat till 2-2 i matcher. - Foto: SCANPIX

Galen målexplosion när HV71 kvitterade i kvarten

Det blev en jämn match. Men till slut drog HV71 det längsta strået och sänkte Färjestad med 5-3.

Färjestad - 3 - 5 HV71

Första perioden: 0-1 (8.20) Jesper Fasth (Jason Krog, Mikko Luoma) EQ

Andra perioden: 1-1 (1.01) Rickard Wallin (Patrik Lundh, Sanny Lindström) EQ

Tredje perioden: 1-2 (4.01) Mattias Karlsson (David Petrasek) EQ, 2-2 (4.46) Hannes Hyvönen (Joakim Hillding, Martin Sevc) EQ, 3-2 (5.06) Kristofer Berglund EQ, 3-3 (7.46) Jesper Fasth (Adam Almquist, Jesse Joensuu) EQ, 3-4 (11.01) David Petrasek (Kamil Piros, Johan Davidsson) PP1, 3-5 (11.50) Jason Krog EQ

Ställningen i matcher: HV71-Färjestad 2-2

KARLSTAD. Ledningen svängde åt alla möjliga håll. Men till slut kunde HV71 kamma hem andra raka segern och kvittera till 2-2 i matcher mot Färjestad.

– En helt fantastisk match, jag hade helst suttit hemma och sett den på tv, säger bortalagets Johan Davidsson till TV4.

Segern var dock på väg att rinna ur händerna för gästerna. Hemmalaget tog nämligen ledningen med två blixtsnabba mål i den tredje perioden - två mål som innebar att det då stod 3-2 till de regerande mästarna.

HV71 kom dock tillbaka och avgjorde mötet med tre minst lika snabba mål och såg till att det nu är utjämnat i kvartfinalen.