Gustaf Wesslau räddade Djurgården.
Bortalaget var på väg mot en seger men Karlskoga kvitterade med bara sekunderna kvar.

Wesslau hjälte när DIF straffade Karlskoga

Det krisande storlaget knep kvalseriens första seger.

Karlskoga - 2 - 3 - Djurgården

Första perioden: 0–1 (11.50) David Printz (Christian Eklund).

Andra perioden: 0–2 (17.53) Daniel Tjärnqvist (Andreas Holmqvist, Marcus Nilson).

Tredje perioden: 1–2 (1.05) Niklas Arell (Marcus Nilsson), 2–2 (19.15) David Lidström (Linus Persson).

Avgörande str: Mario Kempe.

Skott: 45–25 (12–11, 14–8, 13–4, 6–1, 0–1).

Utv, BIK Karlskoga: 2x2. Djurgården: 3x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, och Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 5 457.

KARLSKOGA. Djurgården var länge på väg mot en skön trepoängare borta mot Karlskoga. Men då kom hemmalaget tillbaka och kvitterade - med blott 45 sekunder kvar att lira.

Det tuffa mötet gick till sudden death. Men trots att Karlskoga radade upp målchanser, varav en av dem faktiskt stoppades av ribban, lyckades de inte sätta det matchavgörande målet.

Matchen gick till straffar och väl där blev DIF-målvakten Gustaf Wesslau stor matchhjälte med sina två avgörande räddningar.

– Vi har gjort många sträffläggningar i elitserien så vi vet vem som är skyttar och vem som står i målet, säger målvakten till Viasat direkt efter segern.