Rob Schremp spelade fram Sundström till power play-målet.
Rob Schremp spelade fram Sundström till power play-målet. - Foto: Scanpix
Niklas Sundström gjorde elegant 1-0 till Modo.
2 av 5
Niklas Sundström gjorde elegant 1-0 till Modo. - Foto: Scanpix
3 av 5
Joacim Eriksson vann målvaktsmatchen och nu leder Skellefteå matchserien med 3-2. - Foto: Scanpix
Mikael Tellqvist släppte in 2-1 under armen - ett mål som såg enkelt ut.
4 av 5
Mikael Tellqvist släppte in 2-1 under armen - ett mål som såg enkelt ut. - Foto: Scanpix
5 av 5
Jimmie Ericsson blev stor matchhjälte med sitt 2-1-mål när Skellefteå vände och vann mot Modo. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Han stoppade blödningen - nu leder SAIK igen

Modo var på väg att vända matchserien 0-2 till 3-2 - men då vaknade Skellefteå, vände och vann: "Förbannat skönt att vi får visa vem som bestämmer här hemma."

(Torsdag: Skellefteå AIK-Modo)

SKELLEFTEÅ. När Modo-veteranen gjorde 1-0 i powerplay såg det ut som att Skellefteå hade tappat matchserien helt.

Hemmalaget hade nästan lika många skott utanför som på mål och tränaren var irriterad.

– Vi måste börja träffa mål, sa Stefan Klockare till Canal Plus.

– Skönt att få nypa dit den, svarade Niklas Sundström efter målet i numerärt överläge och passade på att hylla sig själv:

– Det var dessutom jävligt snyggt.

Hjälten: "Komiskt att jag får avgöra"

Men till slut skulle Skellefteå få utdelning. Petter Granberg sköt 1-1 i början av tredje perioden. Och med mindre än fem minuter kvar kunde kaptenen Jimmie Ericsson skjuta 2-1 med ett höstlöv som Mikael Tellqvist borde ha tagit.

Modomålvakten som hade varit lysande fram till dess.

– Förbannat skönt att få vända 0-1 hemma. Och skönt att få visa att vi bestämmer här hemma, säger Jimmie Ericsson till Canal Plus och fortsätter:

– Det var lite mitt fel att det gick så dåligt i början så det är lite komiskt att jag får avgöra.

På tisdag kan Skellefteå avgöra matchserien i Fjällräven Arena.