Modo-kaptenen Ole-Kristian Tollefsen var arg på Jimmie Ericsson flera gånger. – Han får tycka vad han vill om mig, säger Saik-kaptenen.
1 av 4
Modo-kaptenen Ole-Kristian Tollefsen var arg på Jimmie Ericsson flera gånger. – Han får tycka vad han vill om mig, säger Saik-kaptenen. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Mikael Tellqvist släppte in en puck från Ericsson i söndags efter att ha hållit nollan i fem perioder.
2 av 4
Mikael Tellqvist släppte in en puck från Ericsson i söndags efter att ha hållit nollan i fem perioder. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Skellefteåkaptenen Jimmie Ericsson avgjorde senast lagen möttes. Nu vill han ta sin klubb till semifinal.
3 av 4
Skellefteåkaptenen Jimmie Ericsson avgjorde senast lagen möttes. Nu vill han ta sin klubb till semifinal. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Unge defensive backen Petter Granberg gjorde även han mål senast.
4 av 4
Unge defensive backen Petter Granberg gjorde även han mål senast. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Tellqvists baneman - "Ericsson med höstlöven"

Han spräckte Mikael Tellqvist nolla och retade upp Modos kapten. Nu kan Jimmie Ericsson skjuta hockeytokiga Skellefteå till semifinal: "Han får tycka vad han vill om mig."


Hockeytokiga Skellefteå

De som kanske bäst symboliserat hur mycket hockeyn betyder för hela Skellefteå är tvillingbröderna Sten och Georg Wikström. De har synts på nästan alla matcher och även i teveprogrammet "100 höjdare" med Filip och Fredrik.

För två år sedan gick Sten bort efter en tids sjukdom. Sedan dess står hans plats tom i Skellefteå Kraft Arena.

ÖRNSKÖLDSVIK. Skellefteåkaptenen Jimmie Ericssons fösare blev avgörande i match fem mellan Skellefteå och Modo.

Men han tror inte att han har något mentalt övertag på Mikael Tellqvist efter att denne tappat in 2-1-målet i söndags. Det första insläppta målet på fem perioder för Modomålvakten.

– Jag brukar inte reflektera så mycket över sånt, jag tror inte att Tellqvist kommer tänkta "nej, vad jobbigt, nu kommer Jimmie Ericsson med sina höstlöv" direkt, säger Ericsson till Nyheter24.

Modo näst sämst på hemmais

Modo var elitseriens näst sämsta hemmalag i grundserien men på tisdagskvällen är de piskade att vinna i Fjällräven Center för att säsongen inte ska vara över.

Ericsson vill dock göra slut på Örnsköldsvikslaget redan nu. Men trots trycket hemma i Skellefteå Kraft Arena och den press det för med sig tycker han det inte är så skönt att spela borta mot ett lag som är erkänt dåliga på hemmaplan.

– Jag tycker det är skönt att vi har ett sånt tryck hemma. Jag har inte märkt av att Modo skulle vara sämre än någon annan på hemmaplan i alla fall, säger han.

"Tollefsen får tycka vad han vill om mig"

Efter matchen anklagade Modos kapten, den norske backbjässen Ole-Kristian Tollefsen, Ericsson för att filma. Men hans motsvarighet i Skellefteå bryr sig inte om snacket.

– Han får tycka vad han vill om mig, det är inget jag tänker kommentera, säger Jimmie Ericsson.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

Palestina vill att Fifa straffar Israel

1 timme sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

1 timme sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullet Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

3 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

3 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

idag 10:26
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.