Det började knappast bra för Modo. - Foto: SCANPIX
SAIK fick en riktig smakstart. - Foto: SCANPIX
Och visst blev det bråk under matchen.
6 av 7
Och visst blev det bråk under matchen. - Foto: SCANPIX
7 av 7
Ulf Samuelsson fick ett ordentligt utbrott i slutskedet av matchen. Men trots det föll Modo. - Foto: SCANPIX

Slutlekt för Modo - SAIK vidare till semin

Ett pressat Modo jagade kvitteringen ända in till slutet. Men Skellefteå höll tätt och gick vidare till semifinalen.

Modo - 1 - 2 - Skellefteå AIK

Första perioden: 0-1 (0.54) Bud Holloway (Oscar Möller, Erik Forssell) EQ, 0-2 (7.45) Joakim Lindström (Fredrik Lindgren) EQ

Tredje perioden: 1-2 (13.45) Nicklas Danielsson (Per-Åge Skröder, Niklas Sundström) EQ

Slutresultat: Skellefteå AIK-Modo 4-2

ÖRNSKÖLDSVIK. Ett sent reduceringsmål av poängkungen Nicklas Danielsson väckte liv i matchen igen. Men trots det höll Skellefteå AIK undan mot Modo och avancerade till semifinal.

– Det är helt underbart, säger bortamålvakten Joacim Eriksson till Canal Plus.

Dessförinnan hade bortalagets Bud Holloway gett gästerna ledningen redan efter knappa minuten. Och bara minuterna senare drygade Joakim Lindström ut till 2-0. Lindström var dessutom väldigt nära att sätta 3-0, men stoppades av ribban.

– Det var väldigt tufft. Vi kommer in snett i början och får ett mål emot oss direkt och sen ett till. Vi kom inte igång förrän sent i den första perioden, säger Modo-tränaren Ulf Samuelsson besviket till Canal Plus.

– Skellefteå spelade bra efter det. Men vi tappar farten helt och det var nog det som avgjorde, fortsätter han.

Möter AIK

Men Modo kom tillbaka och chockade de överlägsna gästerna när Danielsson reducerade 14 minuter in i den tredje perioden.

Ett mål som gav Modo hopp. Men det blev inga fler mål i matchen och Skellefteå gick därmed vidare och ställs nu mot AIK, som sänkte grundseriens vinnare Luleå, i semin.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.