1 av 12
Marcus Paulsson FBK jublar tillsammans med Patrik Lundh och Christian Berglund efter 1-0 målet. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
Det var en rejäl kamp långa stunder.
2 av 12
Men Färjestad var starkast.
3 av 12
HV:s Tommy Kristiansen FBK:s Martin Sevc bråkar på isen framför målvakten Cristopher Nihlstorp.
4 av 12
FBK:s Martin Sevc gillar inte att bli utvisad.
5 av 12
FBK:s Cristopher Nihlstorp och HV:s Jesse Joensuu somfick matchstraff förra matchen.
6 av 12
FBK jublar efter att ha slagit ut HV71 med segern i onsdagens kvartsfinal 6 av 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestads BK och HV71 i Löfbergs Lila Arena i Karlstad.
7 av 12
HV:s Mattias Karlsson deppar i båset efter förlusten.
8 av 12
Färjestads Sanny Lindström fick två tänder utslagna förra matchen - nu får han lira semifinal.
9 av 12
Jesse Joensuu och Jonas Frögren muckar bråk.
10 av 12
Och här slåss dem.
11 av 12
"Vi är Färjestad" stod det på banderollen spelarna höll upp efter matchen. Om någon nu råkat missa det.
12 av 12

Mästarna visade mästartakter - Skickade HV71 på semester

Färjestad slog ut HV71 och är vidare till semifinalen efter 2-0 på hemmais.

Färjestad 2 - 0 HV71

Första perioden: 1—0 (11.54) Marcus Paulsson (Hannes Hyvönen, Kristofer Berglund) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2—0 (19.49) Anders Bastiansen (Marius Holtet, Rickard Wallin) mål i tom kasse.

Skott: 25—30 (8—6, 13—13, 4—11).

Utv, Färjestad: 3x2. HV 71: 5x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 7 549.

Färjestad vidare med 4—2 i matcher.

KARLSTAD. HV71 kämpade stenhårt ända in i slutet. Men till slut kunde Anders Bastiansen trycka in det matchavgörande 2-0-målet i öppen bur - och skickade samtidigt ut HV71 ur slutspelet.

– Vi visar att vi är ett lag som är redo att kriga och jobba för varandra, säger Färjestad-tränaren Leif Carlsson till Canal Plus.

– Vi har tänkt vara med och leka länge här.

Färjestad pressades länge

Hemmalaget var bara en match ifrån avancemang. Och det började dessutom på bästa möjliga sätt när Marcus Paulsson styrde in ledningsmålet halvvägs in i den första perioden. Ett mål som såg ut att bli det som skickade FBK vidare till nästa omgång.

Bortalaget gav dock inte upp och satte hård press på de regerande mästarna, som gick på knäna under stora delar av den sista perioden. Men trots det fick de inte hål på den storspelande hemmamålvakten Christopher Nihlstorp.

– En jättebra match över hela laget, säger målvakten Cristopher Nihlstorp till Canal Plus.

– Båda lagen har spelat riktigt bra hockey, så det känns otroligt skönt att vi går vinnande ur den här serien, säger Nihlstorp och hyllas av tränaren Carlsson:

– Vi hade en målvakt som var med i matchen också, han hjälpte oss väldigt mycket. Som han spelar i dag och håller nollan är det klart att han är en stor orsak till att vi går vidare.

"Vi gör nästan allting rätt"

I stället kunde alltså Bastiansen pressa in avgörandet med bara sekunderna kvar och se till att Färjestad vann med 4-2 i matcher.

– Det är surt som bara den. Vi hade chanser, väldigt mycket chanser, men vi gör inte mål. Det är klart det är frustrerande, säger HV71:s tränare Ulf Dahlén till Canal plus.

– Det är små saker som gör stor skillnad, det är klart det har hänt saker i serien som vi har velat ändra på, säger Dahlén.

– Men jag vill inte gå in på några detaljer.

Men Dahlén vill ändå inte ta någonting från Färjestad.

– De har gjort det bra. vi krigar på och vi gör nästan allt rätt. Men det är bara att gratulera Färjestad, fortsätter han.