Allsvenskan nära efter ny DIF-torsk

Djurgården pressade på och försökte pressa in ett sent kvitteringsmål hemma mot Timrå. Men stockholmarna orkade inte och föll till slut med 2-3.

STOCKHOLM. "Kämpa, Djurgården", skanderade de förtvivlade hemmafansen på Hovet. Men trots det lyckades det sjunkande storlaget inte ta sig i kragen - och föll tungt i måstematchen mot Timrå.

– Det var jäkligt kul att vinna den här matchen. Vi visste att det skulle bli tufft, säger bortalagets segermålskytt Simon Önerud till Viasat direkt efter matchen.

Timrå, som inte har förlorat en enda match i kvalserien, öppnade målskyttet i den andra perioden efter att poängkungen Matt Murley lirakt in pucken bakom Gustaf Wesslau. Hemmalagets Mika Zibanejad styrde dock in kvitteringen bara minuterna senare.

Men det var ändå i den tredje perioden som drabbningen skulle avgöras. Först hittade den förre DIF-liraren Fredrik "Linkan" Bremberg fram till en frispelad Robin Lindqvist som satte 2-1 och Önerud avgjorde med sitt 3-1-mål.

– Det är så dåligt, säger en Djurgårdens Andreas Holmqvist besviket till Viasat.

"Vi måste spela för DIF"

Hemmalaget reducerade dock minuten senare genom Tim Eriksson, men närmare än så kom inte Djurgården, som är riktigt illa ute.

– Det är solklart att vi har ett tryck på oss. Vi ska inte spela här egentligen, men vi måste ta oss i kragen och spela för Djurgården helt enkelt, fortsätter han.

Desto bättre har det dock gått för TIK som snart kan säkra ett nytt elitseriekontrakt.