John Klingberg retade upp AIK:s målvakt Viktor Fasth i semifinalen och hoppas att någon av hans lagkamrater kan göra detsamma med Niklas Svedberg nu.
1 av 5
John Klingberg retade upp AIK:s målvakt Viktor Fasth i semifinalen och hoppas att någon av hans lagkamrater kan göra detsamma med Niklas Svedberg nu. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Svedberg har själv sagt att han har ett hett temperament - men än så länge har han hållit sig kall.
2 av 5
Svedberg har själv sagt att han har ett hett temperament - men än så länge har han hållit sig kall. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Lagkaptenen satte två mål för sitt Brynäs.
3 av 5
Lagkaptenen satte två mål för sitt Brynäs. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Melker Karlsson försökte få storstjärnan Jakob Silfverberg på fall i den första finalen. Lyckas någon av Skellefteåspelarna på torsdagskvällen?
4 av 5
Melker Karlsson försökte få storstjärnan Jakob Silfverberg på fall i den första finalen. Lyckas någon av Skellefteåspelarna på torsdagskvällen? - Foto: Bildbyrån
Lee Goren fick dock smaka på samma medicin själv när han försökte psyka Brynässtjärnorna.
5 av 5
Lee Goren fick dock smaka på samma medicin själv när han försökte psyka Brynässtjärnorna. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Skellefteås plan: Psyka Brynäs stjärnor

Norrlänningarna tvingade att knäcka Silfverberg o Co: "Vi har spelare som försöker få dem ur balans".


Så spelas SM-finalen

Match två: Brynäs - Skellefteå (torsdag 12 april kl 19)

Match tre: Skellefteå - Brynäs (lördag 14 april kl 15)

Match fyra: Brynäs - Skellefteå (söndag 15 april kl 19)

Eventuella matcher:

Match fem: Skellefteå - Brynäs (tisdag 17 april kl 19)

Match sex: Brynäs - Skellefteå (torsdag 19 april kl 19)

Match sju: Skellefteå - Brynäs (lördag 21 april kl 17)

Samtliga matcher visas i TV4.

SKELLEFTEÅ. Totalt överkört i tisdags. På torsdagskvällen ska Skellefteå försöka utjämna i finalserien mot Brynäs.

Ett Brynäs där stjärnorna Jakob Silfverberg, Sebastian Wännström och succémålvakten Niklas Svedberg klev fram senast. Och som nu får tillbaka playmakern Calle Järnkrok.

Skellefteå-backen John Klingberg vet dock hur laget ska få stjärnorna ur spel.

– Det finns spelare som försöker få dem ur balans. Vilka det är håller vi för oss själva, men det kanske ni märker också, säger han till Nyheter24.

Bråkade med AIK:s stjärnmålvakt

Just Klingberg hamnade i luven med AIK:s målvakt Viktor Fasth under semifinalserien mellan lagen. Nu ska han och lagkamraterna försöka reta upp den vanligtvis så hetlevrade Niklas Svedberg och de andra stjärnorna.

– Ja, men det är klart vi försöker göra det. Själv tror jag inte att jag försöker, det hände en gång på Fasth där men annars brukar jag inte göra det, säger backen.

– Det är väl bra för oss om vilken spelare som helst hettar till och vi får powerplay. Det är spelar ingen roll vem det är.

Framför allt måste dock Skellefteå få stopp på Jakob Silfverberg. I final nummer ett gjorde han två mål, först det så psykologiskt viktiga 2-0 och sedan 6-3 i öppen kasse.

– Han är otroligt bra. Elitseriens bästa spelare, säger John Klingberg.

Hur ska ni lyckas stoppa honom?

– Det gäller att ligga nära och hålla koll på hans klubba. Det gör man med alla spelare, men lite extra med honom. Han sprutar in ett mål om han får läge.

– Men det är många andra också. De har inte bara Silfverberg och Järnkrok som producerar utan andra som också kan avgöra, som Johan Larsson. Det är många matchvinnare i det laget.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!