Pierre-Edouard Bellemare kvitterade till 2-2 sent i den sista perioden.
6 av 6

Nu är guldet nära, Brynäs

Brynäs är på god väg att säkra guldet efter 3-2-segern på Läkerol Arena.

Brynäs - 3 - 2 - Skellefteå AIK

Första perioden: 1-0 (13.53) Jörgen Sundqvist (Johan Larsson, Mattias Ekholm) EQ

Andra perioden: 1-1 (16.16) Niclas Burström (Oscar Lindberg) EQ

Tredje perioden: 2-1 (2.26) Daniel Widing (Jonas Nordquist, Jonathan Granström) EQ, 2-2 (18.51) Pierre-Edouard Bellemare (Bud Holloway, Fredrik Lindgren) EQ

Ställningen i matcher: Skellefteå AIK - Brynäs 0-2

GÄVLE. Endast två minuter hade passerat i sudden death. Då slog hemmalagets Martin Johansson till och såg till att Brynäs kunde koppla ett ordentligt grepp om finalen mot Skellefteå AIK.

– Det är kalas, säger segermålskytten till TV4 direkt efter matchen.

Hemmalagets Jörgen Sundqvist inledde målskyttet i den första perioden innan Niclas Burström kvitterade i den andra. Brynäs kom dock tillbaka och satte 2-1 genom Daniel Widing tidigt i den tredje perioden. Målet såg dessutom ut att bli matchens sista, men gästernas Pierre-Edouard Bellemare fick in kvitteringen med dryga minuten kvar att lira.

"Vi är ett starkare lag"

Matchen gick till förlängning. Men efter endast två minuter fick Johansson in det matchavgörande målet bakom den chanslöse bortamålvakten Joacim Eriksson.

– Vi är ett starkt lag, ett starkare. Hur vi jobbar tillsammans, oavsett om det går bra eller dåligt så kör vi bara på, säger Johansson.

Gävle-laget leder nu med 2-0 i matcher och är bara två segrar ifrån att säkra guldet för trettonde gången i klubbens historia.