Jakob Silfverberg hade chansen att fullborda sitt hattrick och skjuta hem SM-guldet, men missade straffen i förlängningen. - Foto: Scanpix
Oscar Lindberg avgjorde för Skellefteå i powerplay.
Oscar Lindberg avgjorde för Skellefteå i powerplay. - Foto: Scanpix
Löpsedlar med budskapet att Brynäs vunnit SM-guld mötte Skellefteå i omklädningsrummet – och fungerade som tändvätska. - Foto: Scanpix
Anders Forsberg skrattade åt guldlöpen och skylten som mötte honom på vägen till Läkerol Arena. - Foto: Scanpix

Brynäs guldtapetsering tände Skellefteå

Skellefteå möttes av guldlöpsedlar och en stor skylt som gratulerade svenska mästarna Brynäs – något som tände bortalaget: "Extra inspiration".

Skellefteås hopp lever

Brynäs-Skellefteå 3-4 (2-1, 0-2, 1-0, 0-1)

Brynäs inledde matchen bäst med två mål från stjärnan Jakob Silfverberg i den första perioden. Men Skellefteå studsade tillbaka och hade en 2-3-ledning inför den tredje perioden.

Väl där såg Brynäs amerikan Ryan Gunderson till att kvittera tillställningen, ett mål som tog matchen till övertid. Jakob Silfverberg nära att bärga guldet på straff, men blev istället syndabock. En stolpträff från hattrick och SM-guld. När sedan Skellefteå fick spela powerplay höll sig Lindberg påpassligt framme och stänkte in det matchvinnande 3-4-målet.

GÄVLE. Det räckte inte med de stora ljusskyltarna på E4:an som gratulerade Brynäs till SM-guld.

I Skellefteås omklädningsrum hade det också satts upp löpsedlar där det stod att Brynäs vunnit SM-guld, skriver Gävle Dagblad.

– Vi skrattade åt det och använde det som extra inspiration. Vi tog lite bilder och tog faktiskt ned en av löpsedlarna och satte upp i det stora omklädningsrummet där spelarna bytte om, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg till gd.se.

Skellefteå vann med 4-3 efter förlängning och reducerade till 3-1 i matchserien.

Brynäs har fortfarande chansen att avgöra i Skellefteå på tisdag kväll.