Brynäs sportchef Michael Sundlöv har en tuff uppgift framför sig - ersätta storstjärnan Silfverberg och försvarsklippan Mattias Ekholm.
1 av 6
Brynäs sportchef Michael Sundlöv har en tuff uppgift framför sig - ersätta storstjärnan Silfverberg och försvarsklippan Mattias Ekholm. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Johan Larsson kommer också lämna Gävleklubben. Minnesota Wild blir hans nya klubbadress.
2 av 6
Johan Larsson kommer också lämna Gävleklubben. Minnesota Wild blir hans nya klubbadress. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Brynäs guldbygge till kommande säsong blir utan Silfverberg - och kanske Järnkrok.
3 av 6
Brynäs guldbygge till kommande säsong blir utan Silfverberg - och kanske Järnkrok. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Inlånade Sebastian Wännström kan komma att stanna, men inget beslut har tagits, menar Sundlöv.
4 av 6
Inlånade Sebastian Wännström kan komma att stanna, men inget beslut har tagits, menar Sundlöv. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Även Jonathan Granström står högt upp på Sundlövs önskelista över spelare att förlänga med.
5 av 6
Även Jonathan Granström står högt upp på Sundlövs önskelista över spelare att förlänga med. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Joachim Rohdin har ryktats vara på väg bort och sitter på ett utgående kontrakt. Nu vill Sundlöv förlänga med den unge forwarden.
6 av 6
Joachim Rohdin har ryktats vara på väg bort och sitter på ett utgående kontrakt. Nu vill Sundlöv förlänga med den unge forwarden. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX

Mästarnas Mission Impossible: "Silfverberg ersätter man inte bara"

Fixstjärnorna Jakob Silfverberg, Mattias Ekholm och Johan Larsson lämnar guldlaget Brynäs. Sportchefen Michael Sundlöv: "Vi hoppas kunna presentera nyförvärv framöver."


De kan lämna guldlaget

Niclas Andersén, back.

Jonathan Carlsson, back.

Jonathan Granström, forward.

Sebastian Lauritzen, forward.

Jonas Nordquist, forward.

Joachim Rohdin, forward.

Sebastian Wännström, forward.

Calle Järnkrok, forward.

GÄVLE. Nu börjar arbetet med att bygga ett nytt guldlag för sportchef Michael Sundlöv - men det är ingen lätt uppgift.

- Silfverberg ersätter man inte bara rakt upp och ner. Han är en Gävle-kille med ett stort Brynäs-hjärta som fostrats i klubben. Du hittar inte många spelare som motsvarar de kriterierna, säger en sliten sportchef till Nyheter24.

Trots att han haft det klart för sig länge att trion lämnar för Nordamerika, vill Sundlöv inte kommentera några enskilda namn.

- Vi har haft tid på oss att täppa till luckorna. Så vi hoppas kunna presentera nyförvärv framöver. Men jag vill inte prata några namn, säger Sundlöv.

Däremot är det oklart huruvida Sebastian Wännström, som denna säsong varit på lån i Brynäs från NHL-klubben St. Louis Blues, lämnar. Även Calle Järnkrok kan komma att lockas över av Detroit Red Wings till nästa säsong.

- Det är oklart hur det blir med Wännström och Järnkrok. Calle har kontrakt med oss, så just nu är vi inställda på att han stannar, säger den forne Brynäsmålvakten Sundlöv.

Att succémännen i slutspelet Joachim Rohdin och Jonathan Granström ska lämna dementerar Sundlöv kraftigt.

- Vi är mycket intresserade att förlänga med båda två. Båda har fått kontraktsförslag och jag ska ha möten med dem under den närmsta framtiden, säger han.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.