Timrå hoppas på trendbrott mot HV71

Laget har aldrig vunnit en sjunde och direkt avgörande kvartsfinalmatch.


HV71 får gälla som favorit inför den sjunde och avgörande kvartsfinalen. Dels i kraft att vara regerande svenska mästare, dels eftersom smålänningarna spelar på hemmaplan.

Dessutom talar Skellefteås slutspelshistoria till HV:s fördel. Två gånger tidigare har Timrå IK spelat en sjunde och direkt avgörande kvartsfinalmatch. Båda gångerna blev det förlust.

Men Timrå hoppas på tredje gången gillt. Per Styf var med vid båda de tidigare tilfällerna, mot Djurgården 2004/05 och mot Modo 2006/07.

– Mot Djurgården trodde alla att vi skulle vinna matchen, vi också. Och vi hade hemmaplan. Mot Modo tycker jag att vi var bättre i den matchen, säger Styf till Sundsvalls Tidning.

Efter en dramatisk vändning i förra matchen har HV71 vunnit de två senaste matcherna. Något HV-målvakten Stefan Liv tror talar till deras fördel.

– Det är första gången de spelar för att bli utslagna, vi har gjort det två gånger i rad, jag tror vi har en fördel av det. Vi vet vad som krävs när det är ett desperat läge, säger Stefan Liv till HV71:s hemsida.

Timrås tränare Challe Berglund tror inte att något är avgjort på förhand.

– Det är ingen som har press på sig. Det är två lag som har chans att gå till semifinal. Det handlar om möjligheter, inte om någon press, säger Challe Berglund till Sundsvalls Tidning.

HV 71 - Timrå IK visas 19.00 på Canal Plus Sport 1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!